Monday, December 14, 2009

jalan2 di kuala lumpur.

pada 11 januari 2009..

di pertengahan petang....
jeng3..
hahaaha
kat umah aku sebenarnya xberapa ada org..(seme balik laa)
tinggal lah aku 4 org..
1 dah cabut g date, 1 lagi kuo ngan family, 1 otw nk balik,tunggu mak dia amik je..
datang lah membe klas aku rumah depan aku jee..

dia tny aku..
nk overnight x mlm nih..
aku xtaw nk bg alasan apa nk mgelak...
sbnarnya aku takut mak aku xbgi jee..hehehe
lagi 1 ngah pokai lah jugak
aku pom mula bfikir2..
nk kuo ke x..nak ke x..nk ke x..
lagipom nanti aku sorg2 je kat kolej
lagilah boring..
dah kolej terceruk di alam rimba yg mhijau indah (imigine ye kwn2..huhu)

aku pom try la kol mak aku..
tny la dia..
and dia bg
huhuhuhuhu
point yg penting skang dia bg..
kalu x xkuo lah aku..

perjalanan bermula jam 4 ptg sb tuan kete sewa tuh antar kete tu lambt..
kalu x kol3 dah hang out
hohohohoh


aku naik je ikut je kemana destinasi nk pergi
aku bukan knl sangat selok belok kl ni..
mampus sesat di buatnya..heheheh
1st sekali kitorg g MIDVALLEY..
sapai je,terus park kete..sblum sampai tu jalan sibok jugak la..
almaklumlah cuti masa tuh..
g myembah yang ESA,
plan nk g tgk wayang... sampai je kat atas tuh..
huhs! gedebak punya pjg org beratur...
kitorg pergi la hinode shop..kedai 5ya tuh..
aku xbeli pape pom..
lepas magrib terus blah g destinasi ke2..

kitorg g la klcc..
pusing2 klcc je..masuk??
hmm ngah pokai baik xyah...hehehe
mlm tu nk mkn kat klcc..kitorg tawaf klcc tu nk cari taman yg blkg masjid punyalah ssh
may be sb mlm kot..sb tu xnampak..
mmg xjuper gila..
dah cam apa dah cari taman tuh xjuper2..
pah tu kitorg putuskan nk g putrajaya..
lama jugak pjalanan ny asb jauh..
highway yang bbukit2..
fuhs, sedap jugak di hembus angin mlm yg dingin

dah sapai putrajaya..
sesat lah plak nk cari dataran putrajaya..
ala tempat org lepak2 tuh..
dah byk sgt persint..mana x pening nya..
kitorg behenti lah rehat salah satu cam taman gak la..
mkn lah kat situ
mkn bubur ngan sardin
hohohohohoh
pah tu tny la guard kat situ..
jupe lah dataran yang di cari2..

dah jupe tu apalagiee..
GILER POSING seme bgamabr
hahaahha





mula2 amik kat depan pejabat penghakiman kot..
aku pom xsure..hahahah
tp chantekk la..
ramai family lepakk situ..
bawak anak2 sekali..maybe sb school holiday
lepas tu kitorg teruskan lagi perjalanan ke tol2 dataran putrajaya..
akhirnnya jupe tempat yg ingin di tujui..
kat situ ramai giler org..
yg ramainya lelaki lah
ada yg main bola, skateboard sapai jatuh ttunggeng, kereta control, bdak2 naik basikal..
kitorg jalan2 je..
yg pling xtahannya org yg main kereta control..
mmg geram giler arr
sb dah lama xmain yg aku punya ahhaah
lepak la sana sapai 1 pgi..
sb kol1 pagi diorg dah tutup dataran tuh




patah balik g kl..
kitorg round2 lagi kat klcc..
rupa2nya..
klcc tu dekat je ngan pavillion
hahaha
aku xtaw pom selama nih
sb selama nih kalu aku g shopping je kat mid ngan sogo sb situ je yg pling dekat and senang
naik ktm je dah sampai
heheheh
pahtu kitorg cari lak dataran merdeka
leh plak sesat barat..huhuhu
last masuk sentul ngtah apa2...
cari balik pusat bandaraya..
last kol berapa ngtah jupe gak dataran merdeka
kitorg plan nk tido kat situ ..tp lock kete la..
mak aiiihh
dah sapai seram lak...seme nya bersepah lelaki yang lepak
last2 tido la depan masjid negara....
port yang agak selamat
hahahah



selepas solat subuh..
kitorg cabut g dataran merdeka
saje round2..
hehehe
pah tu kitorg nk bekpezzzz...
mkn nasi lemak kat taman blkg klcc yg kat sejid tuh
kitorg dah juper..
punya lah excited nk duduk atas buai..
last2 kna marah ngan pak guard cittu
pah tu adalah kolam kitorg bergambar lah kat citu..
sb pmandangan blatar blkg klcc
lawooo.
kna marah lagi ngan guard
last2 kitorg cabut g time square





kitorg sapai awal kat sana..
lam kul 9..
tp time square bukak kol 10
last pak guard tuh suh kuo sb xbuka lagi
kitorg pom naik atas..
cari ada kusi..
duduklah
aku mmg xtahan sebab dah ngantok gila..
yang tido mmg xlena sb kepanasan lam kete masa tuh
hahha
tido kat ts hanya..
dah bukak tuh..
ronda2...
aku beli baju aku bju adik aku selai sorg
10ya..
oklah tu..
lagipom duit nagh pokai..
hehheheh

dah sapai kol 12 lebih..
xtaw nk merayap mana lagi
kitorg pom putus balik kolej yang mdamaikan sanubari
hahahahha
jalan jam gila kat kuang
aku slumber rockk je sambung tido balik hahaha
sb masa tuh pans jugak la..
sblum kereta kitorg bau hangitt
fuhss..
kusss semangat..may be temperature naik kot..
tp ok je..
sapai jugak kolej ..
1jam lebih awal..
jam 3ptg..










2 comments:

aminx said...

sape selembut salju ni?

selembut salju said...

la...
nk jadi followers pom salah kew..
aku baca post mu cam bez jew..
aku xknl la mu..
mu pom xknl aku..